Yunet
 

Društvo

Nova donacija „Mekafora“ kikindskoj bolnici

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 3. septembar 2021. •

Nova donacija „Mekafora“ kikindskoj bolnici

Želja da na delu pokažu društveno odgovorno poslovanje rukovodi kompaniju „Mekafor“ koja je u više navrata donirala opremu i aparate za kikindsko zdravstvo. Ovoga puta, Opštoj bolnici Kikinda donirali su deset klima uređaja čija je vrednost preko 400.000 dinara. U okolnostima nepovoljne epidemiološke situacije kada je rad bolnice otežan, svaki vid pomoći i podrške ovoj zdravstvenoj ustanovi je dobrodošao, ukazala je dr Vesna Tomin, direktorica bolnice.

Gospodin Nebojša Nedeljković i kompanija „Mekafor“ su dugogodišnji prijatelj kikindskog zdravstva i medicinskih radnika. Ovo je samo jedna u nizu donacija. Deset velikih klima raspoređeno je po odeljenjima i u proteklim vrelim danima učinili su boravak pacijentima prijatnijim i olakšali rad našim zdravstvenim radnicima. Pored „Mekafora“, i druge kikindske firme su pomogle kupovinom pet manjih klima uređaja. Njima se takođe ovom prilikom zahvaljujem– rekla je dr Tomin.

Direktor „Mekafora“ Nebojša Nedeljković potvrđuje da nameravaju da nastave sa sličnim akcijama.

Drago nam je da smo u prilici da pomognemo zdravstvu. Pre nekoliko godina smo imali priliku da učestvujemo u renoviranju Dečjeg i školskog dispanzera. Društvena odgovornost je veoma važna za „Mekafor“ tako da osim pomoći zdravstvu, pomažemo i sportske klubove, pogotovo one čiji su programi namenjeni deci. Nastavljamo razvoj i očekujem da ćemo i ubuduće imati priliku da iskažemo našu društvenu odgovornost– poručio je Nedeljković.

Gradonačelnik Nikola Lukać pohvalio je ovakav gest i uputio apel i drugim firmama da ga slede.

Zadovoljstvo je kad imate toliko društveno odgovornih firmi koje prepoznaju da zdravstvene ustanove treba pomoći pogotovo u proteklih godinu i po dana kada zdravstveni radnici podnose ogroman teret, kada se herojski bore da nas zaštite, izleče i pomognu u teškim momentima. Ovo je poziv da pomognemo zdravstvu i da građani imaju što bolje uslove za lečenje. Neka društveno odgovorne firme budu uzor da se pomogne i udruženjima, deci uopšte, sportistima– rekao je Lukač i potvrdio da uskoro počinje najavljena sveobuhvatna rekonstrukcija kikindske bolnice.

Ukupna vrednost donacije 15 klima uređaja je oko 600.000 dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena