Yunet
 

Društvo

Sara Pavkov, posebna savetnica ministarke zaštite životne sredine posetila radove na uvođenju grejanja u OŠ “1.oktobar” u Bašaidu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 3. septembar 2021. •

Sara Pavkov, posebna savetnica ministarke zaštite životne sredine posetila radove na uvođenju grejanja u  OŠ “1.oktobar” u Bašaidu

Do 15.oktobra kada i zvanično startuje grejna sezona u školi u Bašaidu sve će biti spremno za novu sezonu grejanja koja će doneti bolji kvalitet i više temperature u učionicama i sali za fizičko vaspitanje ali u svakom slučaju doprineti unapređenju na polju zaštite životne sredine. Posle skoro 40 godina umesto lož ulja za grejanje će se koristiti gas. Radove u visini od preko 6 miliona dinara obezbedili su Ministartvo za zaštitu životne sredine i grad Kikinda.

-Konačno, u novoj grejnoj sezoni se zagrevanje učionica, zbornice i ostalih objekata zasebno fiskulturne sale, više se neće koristiti lož ulje. Nakon rekonstruisane rasvete u fiskulturnoj sali i školskom dvorištu i adaptacije svih sanitarnih čvorova, rešavamo i najvažniji problem škole u Bašaidu. Racionalnije, kvalitetnije i u skladu sa svim energeskim pravilima, ubuduće, takve će biti grejne sezone u ovoj obrazovnoj ustanovi- naglasio je Lukač.

Za zamenu kotlarnica u 24 lokalne samouprave, Ministarstvo za zaštotu životne sredine opredelilo je 200 miliona dinara, a škola u Bašaidu je prva koju su obišli kako bi se uverili u tok radova.

-Suština zamene kotlova na ekološki prihvatljivije gorivo znači i smanjenje aerozagađenja, a to je i jedan od prioriteta ovog ministarstva. I ovde, u Bašaidu, meštani će imati lepšu i zdraviju životnu sredinu i sve preduslove za čistiju budućnost – rekla je Pavkov zadovoljna viđenim u Bašaidu.

-Za mesec i po dana koliko je preostalo do grejne sezone sve će biti završeno i iskreno sam jako zadovoljan što će najpre učenici, ali i svi zaposleni imati bolje uslove u našoj školi, rekao je direktor OŠ “ 1.oktobar”, Mirko Vlajkov.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena