Yunet
 

Društvo

Gradski odbor SUBNOR-a oprostio se svog počasnog predsednika. Traže izvinjenje od Bodrožića

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 7. septembar 2021. •

Gradski odbor SUBNOR-a oprostio se svog počasnog predsednika. Traže izvinjenje od Bodrožića

Gradski odbor SUBNOR-a Kikinde ističe da je njihov počasni predsednik Zdravko Ljiljak imao ogroman uticaj na život i rad ove organizacije čiji je bio dugogodišnji rukovodilac.

U vremenu socijalisticke izgradnje zemlje i njenih instintucija, SUBNOR je zauzimao veoma važno i respektabilno mesto.Rukovođenje i upravljanje takvom organizacijom zahtevalo je čoveka spremnog za mnoga lična i porodična odricanja, čoveka koji je znao da posavetuje, sasluša, pomogne. Trebalo je pomoći mnogobrojnim borcima, učesnicima antifašističke borbe, invalidima i ostalim kategorijama koje su preko SUBNOR-a ostvarivali svoja prava.

Iako već u poznim godinama, brinuo je o SUBNOR-u, svakodnevno, pa i iz bolničke postelje,zvao, pitao, predlagao,prekoravao i pohvaljivao. Lepim pristupom i toplom rečju otvarao je mnoga vrata. U amanet nam je ostavio da negujemo i čuvamo tradiciju NOR-a i borbe protiv antifašizma i pokušaje menjanja istorijskih činjenica– stoji u saopštenju koje potpisuje Savo Orelj, predsednik GO SUBNOR-a Kikinda.

Traže izvinjenje od Bodrožića

Na zadnjoj, osmoj stranici Kikindskih od 3.septembra,napisan je članak o našem počasnom predsedniku i drugu Zdravku Ljiljku. Sam tekst je korektan, ali je razlog našeg reagovanja naslov koji glasi “Promocija Dana ludaje”, ispod podnaslov “Zdravko Ljiljak- Bombaš iz drugog rata”.

Članovi gradskog odbora SUBNOR-a najoštrije reaguju i osuđuju uredništvo na čelu sa urednikom Željkom Bodrožićem, što je objavu o smrti našeg počasnog predsednika poistovetio svojim naslovom sa kikindskom manifestacijom.

Iz pijateta prema pokojnom čika Zdravku i njegovoj cenjenoj porodici ne želimo javno medijski da pravimo kombinatoriku u smislu “šta je pesnik hteo reći”, ali zato tražimo od uredništva izvinjenje porodici i svima koji poštujemo lik i delo pokojnog Zdravka Ljiljka– ističe predsednik kikindskog odbora SUBNOR-a Savo Orelj.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad