Yunet
 

Društvo

Iz Saveta za bezbednost grada pokloni za đake drugog razreda osnovnih škola

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. septembar 2021. •

Iz Saveta za bezbednost grada pokloni za đake drugog razreda osnovnih škola

Evropska nedelja mobilnosti obeležava se od 16. do 22. septembra, a posebna pažnja tokom ove nedelje posvećuje se učesnicima u saobraćaju. Kako su najmlađi učesnici u saobraćaju među najugroženijima Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja grada Kikinde obezbedio je poklone za sve učenike drugih razreda osnovnih škole sa teritorije grada. Darove je učenicima osnovnih škola „Jovan Popović“ i „Đura Jakšić“ uručio Miroslav Dučić, član Gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije i zamenik predsednika Saveta.

-Prošle godine ova deca bili su prvaci i podelili smo im edukativnu slikovnicu „Pažljivko“, a ove godine nastavljamo akciju kroz dodelu fluoroscentnih prsluka i svetala za bicikle koje će dobiti 446 učenika drugih razreda.Istu akciju organizovali smo i za sugrađane straije od 65 godina koji su uz decu najugroženiji učesnici u saobraćaju – istakao je Miroslav Dučić .

Učiteljice Gordana Mišković iz OŠ „Jovan Popović“ i Slavenka Bucalo iz OŠ „Đura Jakšić“ napominju da sa decu konstantno upoznaju sa pravilima u saobraćaju i opasnostima koje vrebaju kako bi osnovci što pre savladali pravila i bili bezbedniji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena