Yunet
 

Društvo

Vatrogasci spasioci proslavili svoj Dan i krsnu slavu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. septembar 2021. •

Vatrogasci spasioci proslavili svoj Dan i krsnu slavu

Pokaznom vežbom i tehničko-taktičkim zborom održanom na Gradskom trgu pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice proslavili su slavu i Dan sektora za vanredne situacije. Ovom prilikom najmlađi sugrađani mogli su da se upoznaju sa delom vozila i opreme, ali i sa pravim herojima. Komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona u Kikindi potpukovnik Branislav Maletin napomenuo je da je njihova slava Nesagoriva kupina.

-Svi smo svedočili 2004. godine katastrofalnom požaru na Hilandaru i na inicijativu monaha monasi su se obučili i formirali monašku vatrogasno- spasilačku jedinicu. U obuci su učestvovali i pripadnici našeg sektora. Tako je 2015. godine usvojen predlog jednog od monaha da krsna slava vatrogasaca spasilaca u našoj zemlji bude Nesagoriva kupina koja se proslavlja 17. septembra – istakao je Branislav Maletin.

Branislav Maletin je istakao da su stara vozila rashodovana i da ova jedinica ima upotpunosti zanovljen vozni park. Podsetio je i na činjenicu da je u letnjim mesecima zabeleženo dosta požara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena