Yunet
 

Društvo

Rotray obezbedio bespilotne letelice za škole, nameštaj i opremu predškolskoj ustanovi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 22. septembar 2021. •

Rotray obezbedio bespilotne letelice za škole, nameštaj i opremu predškolskoj ustanovi

U saradnji sa Ministartsvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja a u okviru programa „Za lepšu školu“ rotary klubovi u Srbiji realizovali su akciju nabavke bespilotnih letelica, odnosno dronova za osnovne škole. Cilj je učenje programskih jezika skreč i pajton koji su predviđenoi nastavnim planom i programom predmeta informatika u petom i šestom razredu, istakla je priliko potpisivanja ugovora i predaje dronova direktorima škola, istakla je guvernerka Distrikta 2483 Srbije i Crne Gore Zorica Jestrović.

PredsednicaRotary klub Kikinda dr Tatjana Pecarskipodsetila je na aktivnosti i akcije koje su organizovali u prethodnom periodu. Gradonačelnik Nikola Lukač pozdravio je prisutne i zahvalio se Rotary klubu na vrednoj donaciji.

-Zahvaljujem se na brizi o deci i što omogućavaju bolje učenje novim nastavnim sredstvima. Na ovaj način naši osnovci će više napredovati i kvalitetnije se usavršati. Deca su budućnost Kikinde i naše predvine Srbije. Siguran sam da će svim đacima u osnovnim školama dronovi pomoći da se još bolje upoznaju sa novim tehnologijama – istakao je Nikola Lukač.

U okviru projekta Global Grant „Godine uzleta“ rotarijanci iz naše zemlje, takođe uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja opremili su Predškolsku ustanovu „Dragoljub Udicki“ nameštajem i opremom koja im je uručena rekla je Eržebet Savanović, zamenica direktorke PU „Dragoljub Udicki“ .Oprema koja je stigla koristiće se u neposrednom radu sa decom.

Za dronove u školama prikupljeno je ukupno 117.200 evra što je dovoljno za kupovinu 670 dronova, dok je projekat opremanja vrtića vredan 65.120 evra i ovim sredstvima biće opremljeno 26 vrtića u Srbiji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena