Yunet
 

Društvo

Zmajeve dečije igre u petak u Kikindi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 22. septembar 2021. •

Zmajeve dečije igre u petak u Kikindi

Kikinda će u petak 28–mi put održati Zmajeve dečije igre, u čijem su fokusu ove godine osnovci. Zbog epidemiološke situacije ovogodišnja manifestacija traje samo jedan dan, ali je značajno da traje i ima kontinuitet.

Ni ove godine kikindski mališani ne propuštaju priliku da se podsete ili nauče nešto novo o liku i delu našeg najznačajnijeg pisca za decu Jovana Jovanovića Zmaja. Zmajeve dečije igre, iako u smanjenom obimu biće održane u petak.

– Velika je ponos i dika što Kikinda, pored Novog Sada, održava Zmajeve dečije igre,a od pre tri godine se gradovima koji održavaju ovu manifestaciju pridružio se i Šid. Ova specifična situacija dovela je do toga da i sam sadržaj bude ograničen. Nemamo centralnu priredbu i program će trajati jedan dan. Nažalost, iako je bilo dogovoreno, Minja Subota koji je trebalo da vodi programviše nije sa nama, kaže Tanja Nožica, direktorica Kulturnog centra Kikinda.

Program neće biti javan i namenjen je osnovcima koji će u grupama dolaziti na organizovane sadržaje. Najpre je planirana promocija knjige Olivere Jelkić „Zaustavite planetu“, potom predstava Cvetina Aničića „Simfonija u F duru“, zatim koncert i kreativne radionice o Zmajevom stvaralaštvu sa Ivicom Petrićem, a deo Zmajevih dečijih igara čini i dodela nagrada za najbolji logo Zmajevih dečijih igara na temu „Reči su drveta, od njih šuma biva“.

– Mi smo raspisali konkurs, poslali školama i vrtićima, radovi pristižu i dodela nagrada je u petak. Potom će u večernjim satima biti otvorena izložba radova nastalih na radionicama Smiljane Šalgo „Čarolija mašte“ koja ove godine proslavlja 10 godina rada u Kulturnom centru, ističe Nožica.

Ovogodišnji program se organizuje u saradnji sa „Zmajevcima“ iz Novog Sada. Sa 28 godina postojanja, ova manifestacija je jedna od najdugotrajnijih u našem okruženju, a posebno je značajna jer u današnje, moderno vreme, podstiče decu da čitaju, pišu i uče o našim velikanima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena