Yunet
 

Društvo

Bašaid proslavio Dan sela

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 1. oktobar 2021. •

Bašaid proslavio Dan sela

Najvažniji datum u Bašaidu u novijoj istoriji je današnji dan 1. oktobar kada se obeležava Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Ovo je prvo mesto na teritoriji grada koje je oslobođeno od okupatora. Ovim povodom predstavnici Saveta Mesne zajednice i grada na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Lukačem, predstavnici Severnobanatksog upravnog okruga i SUBNOR-a položili su vence na spomenik u centru sela.

-Bašaid je mesto u kojem žive dobri domaćini i dobri ljudi. Svim Bašaidcima čestitam Dan sela i želim im puno zdravlja, napretka, ličnu sreću i uspeha u svemu što rade. Entuzijazam ljudi koji vode mesnu zajednicu i njihova energija pomoći će razvoju mesta. Investicije koje će, zajedno sa gradskom upravom, realizovati i u narednom periodu doprineće kvalitetnijem životu svih meštana Bašaida – istakao je Nikola Lukač.

Povodom Dan sela predočene su investicije i planovi, a dodeljene su i povelje najzaslužnijim meštanima koji svojim radom i angažovanjem doprinelipromociji Bašaida. Povelje su dobili Tomislav Milin, vlasnik firme “Ekogradnja”, Krsta Ćorić vlasniku firme “Ćoric agrar”, Goran Birimac, hroničar sela, Dragoljub Živanov za promociju Bašaida i Milenko Savić, sveštenik u selu koji je radni vek proveo u ovom mestu.

I zaposleni i učenici u Osnovnoj školi „1. oktobar“ u Bašaidu takođe su prigodnim programom obeležili Dan škole. Proslavi je prisustvovala članica Gradskog veća Milena Živkov.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena