Yunet
 

Društvo

Međunarodni Dan starih čelnici grada posvetili najstarijim sugrađankama

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 1. oktobar 2021. •

Međunarodni Dan starih  čelnici grada posvetili najstarijim sugrađankama

Predstavnici grada svakodnevno dužnu pažnju poklanjaju najstarijim sugrađanima koji su najodgovorniji činioci društva. Međunarodni dan starih gradonačelnik Nikola Lukač i njegova zamenica Dijana Jakšić Kiurski proveli su zajedno sa najstarijim sugrađankama. Gradonačelnik Lukač posetio je Kikinđanke 95-godišnju Ružicu Stojanović i Rozaliju Hes koja je napunila 101. godinu, kao i 96-godišnju Darinku Spremo iz Novih Kozaraca.

Ružica Stojanović neizmerno se obradovala poseti i poklonima, naročito cveću koje kako kaže jako voli. Rozalija Hes 11. avgusta proslavila je 101. rođendan, a njena unuka Vesna Bjelić Francuski ističe da je njena baka ceo život provela u Kikindi i da je bila zaposlena u Livnici i u Bonovoj fabrici odnosno industriji građevinskog materijala „Toza Marković“. Darinka Spremo takođe se veoma obradovala poseti.

Gradonačelnik Nikola Lukač čestitao je Međunarodni dan starih svim starijim sugrađanima.

-Mi odlično znamo da su stariji sugrađani najsavesniji članovi društva. Želim im puno zdravlja, da budu uvek nasmejani, kao prilikom naše posete. Ponosni smo na njih. Svako od nas voleo je da sluša savete svojih baka i deka koji su odraz njihovog životnog iskustva i dobrote. Važno je da brinemo o starima, kao što su oni brinuli o nama kada smo mi bili mlađi. To je obaveza celog društva i svakog pojedinca – precizirao je Lukač.

Dijana Jakšić Kiurski posetila je 95- godišnju Radojku Dilber iz Mokrina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad