Yunet
 

Društvo

Prof. dr Dragana Malešević: Kako unaprediti profesionalne veštine

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 9. oktobar 2021. •

Prof. dr Dragana Malešević: Kako unaprediti profesionalne veštine

Profesionalne veštine poput upravljanja svojim potencijalima, rešavanja konkflikata na poslu, upravljanja stresom, veština rada u timu i rukovođenja, verbalne i neverbalne komunikacije, postavljanja i postizanja ciljeva u poslu- teme su devet knjiga profesorke Dragane Malešević iz edicije “Profesionalne veštine” koje su predstavljene široj čitalačkoj publici u Narodnoj biblioteci “Jovan Popović”. Autorka je profesorka na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi, doktor didaktičko-metodičkih nauka i doktor pedagoških nauka, a stručno se usavršavala u Škotskoj i Rusiji.

Knjige su vodiči za samoprocenu ostvarenosti i razvoj profesionalnih veština poželjnih u obavljanju svakog posla. Zasnovane su na naučno potvrđenim činjenicama i pisane tako da ih svaki čitalac razume. Sadrže skale procene kojima samoprocenom možemo ispitati svoju emocionalnu inteligenciju u poslu, svoj stil ponašanja u konfliktima, uloge u timu, nivo svoje sagorelosti na poslu.

Knjige su popularne među čitaocima jer ih podstiču na preispitivanje i doprinose razvoju njihovih profesionalnih veština. Preporuke, vežbe i opisi realnih životnih situacija kao i ponuđene tehnike mogu nam pomoći i u rešavanju konflikata, kao i postavljanju i postizanju ciljeva.

Profesorka Malešević priprema četiri knjige za decu zasnovane na socijalnom konstruktivizmu koje će, kako ističe, uvažavati predznanje dece i biti u interakciji sa njima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena