Yunet
 

Društvo

Počeo obilazak domaćinstava koja su konkurisala za subvencije za zamenu stolarije

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 11. oktobar 2021. •

Počeo obilazak domaćinstava koja su konkurisala za subvencije za zamenu stolarije

Mogućnost da unaprede energetsku efikasnost u svojim domaćinstvima građani imaju i uz pomoć lokalne samouprave i Ministarstva energetike i rudarstva koji su za subvencije opredelili ukupno četiri miliona dinara. Da je javni poziv za konkurisanje za sredstva raspisan 19. avgusta, izazvao veliko interesovanje kako u gradu tako i na selima potvrdio nam je energetski menadžer Nikola Jugin.

-Pristiglo je 105 prijava. Od tog broja 75 je bilo potupnih, 23 prijave su bile nepotpune i sedam nije ispunjvalo uslove konkursa – istakao je Nikola Jugin.

Nakon što je objavljena preliminarna lista svi koji su konkurisali imali su rok žalbe od tri dana i osam dana da dostave dokumentaciju koja im je nedostajala .Ono što je počelo u ponedeljak je terenski rad.

-Sva domaćinstva koja su se prijavila obići ćemo kako bismo utvrdili činjenično stanje odnosno da li se poklapa ono što je navedeno u prijavi sa onim što je u stambenom objektu – rekao je Jugin.

Jugin predviđa da će za terenski rad biti neophodno desetak radnih dana, nakon čega će izaći konačna rang lista. Nakon toga sledi potpisivanje trojnog ugovora između podnosioca zahteva, grada Kikinde i izvođača radova koji su odabrani na tenderu, a to su firme „Rolomont“ iz Kikinde i „Bauplast“ iz Sente. Tada je sve spremno za početak radova. Maksimalan iznos po domaćinstvu je 96.000 dinara sa PDV-om, a subvenciju može da očekuje od 70 do 75 domaćinstava.

Osim za zamenu stolarije u narednoj godini nadležno Ministarstvo planira da subvencioniše i izolaciju stambenih objekata, kao i zamenu grejnih tela.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad