Yunet
 

Društvo

Srednja stručna škola “Miloš Crnjanski” 60 godina nastoji da održi visok nivo obrazovanja

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 27. oktobar 2021. •

Srednja stručna škola “Miloš Crnjanski” 60 godina nastoji da održi visok nivo obrazovanja

Tokom 60 godina postojanja, Srednja stručna škola „Miloš Crnjanski“ promenila je četiri imena i četiri zgrade. Pohađa je 365 učenika koliko je u godini dana, a prigodnim programom danas je u ovoj obrazovnoj ustanovi proslavljen jubilej.

Srednja stručna škola „Miloš Crnjanski“ osnovana je 1961.godine kao „Tehnička građevinska škola“. Potom je nosila ime „Stevan Lakai Giga“, pa „Hemijsko tehnološka i građevinska škola“, da bi 2006. godine dobila današnji naziv. U ovoj školi obrazuju se učenici za 4 područja rada, građevinarstvo, hemija, zdravstvo i proizvodnja i prerada hrane. Bez obrzira na promenu naziva ili zgrade u kojoj je smeštena, uvek je bio cilj održati visok nivo obrazovanja i uspehe iz prethodnog perioda, ističe direktor Milorad Karanović. Dan škole proslavlja se na dan rođenja književnika Miloša Crnjanskog i za razliku od prošle godine kada zbog epidemioloških mera učenici nisu bili u školskim klupama, sada je upriličena prigodna proslava.

Sam dan škole je obeležen kroz jednu manifestaciju, odnosno priredbu, i ono što je možda najinteresantnije od svega toga je da je ovo jubilej, odnosno 60.godina postojanja SSŠ „Miloš Crnjanski“. Potrudili smo se da napravimo monografiju koja prati poslednjih 30 godina škole. Prvih 30 godina je uradio prethodni direktor Milan Stanković. Potrudili smo se da na takav način obeležimo jubilej i nadam se da će se to održati u predstojećim godinama, kaže Milorad Karanović, direktor SSŠ „Miloš Crnjanski“.

Svečanosti u školi prisustvovao je gradonačelnik Nikola Lukač koji je najpre đacima, kao i svim zaposlenima poželeo uspeh u radu, orbazovanju, napretku. Istakao je da škola ima podršku grada ali i drugih institucija.

– Ono što svakako želim da napomenem da u saradnji sa pokrajinskim i republičkim institucijama su planirane rekontrukcije u školama, ovde konkretno toaleta, učionica i svega što je preko potrebno za SSŠ „Miloš Crnjanski“ kako bi dobila što kvalitetnije uslove za rad, uz kvalitetnu orpemu. Naravno da će se grad svojski potruditi da podrži sve projekte radi poboljšanja uslova u školi. Čestitke za 60 godina, svima onima koji su prošli kroz ovu školu, svim penzionerima, osoblju, svim učenicima, svima koji su učinili da ova škola bude sjajna, kaže Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Život škole odvija se kroz redovnu, dodatnu, dopunsku nastavu i kroz vannastavne aktivnosti. Učenicima su na raspolaganju dramska, ekološka, prehrambena sekcija. Među značajnim aktivnostima je godišnja organizacija kampa „U beskrajnom plavom krugu“, a svake godine brojni đaci ističu se posebnim priznanjima na školskim takmičenjima. Pored aktivnih smerova koji SSŠ „Miloš Crnjanski“ čine veoma popularnom, prilikom upisa malih maturanata u srednju školu, u planu je rad na otvaranju novog, koji u svom fokusu ima naftu i gas, što će verujemo, ukoliko se savladaju amdimnistrativne prepreke biti izuzetno tražen smer,ne samo za kikindske buduće srednjoškolce već znatno šire.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad