Yunet
 

Društvo

Vatrogasac Aleksandar Taleski heroj Kikinde

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 2. novembar 2021. •

Vatrogasac Aleksandar Taleski heroj Kikinde
Aleksandar Taleski vatrogasac iz Kikinde u nedelju uveče, na svetog Luku, spasao je sugrađanku Ljinjanu Novović, doktorku u penziji, iz kuće u kojoj je izbio požar. Kako ističe to veče nije bio na dužnosti nego je sa prijateljem i devojkom šetao psa da bi primetio dim iz kuće u Hajduk Veljkovoj ulici broj 6.Mladog heroja iz Kikinde u svom kabinetu ugostio je i ministar policije Aleksandar Vulin sa svojim saradnicima.https://youtu.be/2FzvuLhmUGo-Oni su me pohvalili, a ujedno ovo je za mene motivacija da budem još bolji u poslu kojim se bavim – rekao je Taleski.

Mileta Novović Ljiljanin suprug ima samo reči hvale za mladog vatrogasca, ali i za njegove kolege. Napominje da prilikom gašenja požara nisu koristili vodu, nego su zapaljenu komodu izneli u mokrom ćebetu nakon čega su sklonili sav nered nastao prilikom požara kako u kući tako i na ulici.

-Sveti Luka je naša krsna slava i iznad komode koja se zapalila je bila ikona sa upaljenim kandilom. Na samoj komodi bila je slavska sveća, kolač i žito. Sveću nisam ugasio i to je izazvalo požar – rekao je Mileta Novović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena