Yunet
 

Društvo

JP “Srbijagas” neosnovano podizao račune za gas pojedinim domaćinstvima

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 4. novembar 2021. •

JP “Srbijagas” neosnovano podizao račune za gas pojedinim domaćinstvima

Udruženje potrošača sa sedištem u Kikindi 2018. godine podnelo je Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija zahtev za zaštitu kolektivnog interesa potrošača protiv JP „Srbijagas. Nakon više od tri godine stiglo je rešenje pomenutog Ministarstva da „Srbijagas“ nije imao pravo da naplaćuje pojedinim potrošačima, u čije ime je i udruženje reagovalo, 50 odsto višu cenu gasa,istakao je Darko Cvijan iz regionalnog Udruženja potrošača za teritoriju Vojvodine.

Zahtev za zaštitu kolektivnog interesa potrošača podnet je na osnovu prijava osam domaćinstava sa teritorije grada koje je „Srbijagas“ hteo da isključi sa distributivne mreže tokom zime za šta nisu imali pravo. Ovi potrošači imali su dugovanja za gas zbog niskih primanja. U najvećoj meri to su staračka domaćinstva, objasnio je Darko Cvijan iz regionalnog Udruženja potrošača.

Treću godinu zaredom regionalno Udruženje potrošača radiće po projektu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koji se odnosi na rešavanje potrošačkih problema odnosno posredovanju između trgovaca i potrošača.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena