Yunet
 

Društvo

U Kikindi uspešno izvedena vežba “SISTEM 2021”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 5. novembar 2021. •

U Kikindi uspešno izvedena vežba “SISTEM 2021”

U organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova organizovana je operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „SISTEM 2021“ u vezi sa vanrednim događajima i situacijama. Među 50 lokalnih samouprava vežba koja uključuje angažovanje svih subjekata i snaga sistema za smanjenje rizika od katastrofa u vanrednim situacijama održana je vrlo uspešno i u Kikindi. Gradonačelnik Nikola Lukač ovom prilikom pohvalio je sve učesnike i dodao da je naš grad spreman da odgovori na svaku situaciju.

-Cilj je da se istestira i proveri nivo opremljenosti i obučenosti, kao i da znamo kako i na koji način može da se reaguje u kritičnim situacijama. Samo zajednički u ovakvim situacijama možemo da reagujemo pravovremeno, brzo i efikasno – rekao je Nikola Lukač.

Vežba je simulirala da je usled zemljotresa došlo do havarije na separatoru što je prouzrokovalo nekontrolisano curenje gasa i nafte. Nekoliko radnika je kontaminirano usled udisanja gasa, a nekoliko ih je povređeno zbog udarca čvrstim predmetom. Vrlo brzo obavljena je evakuacija zaposlenih, postavljen je šator na otvorenom prostoru, ukazana je prva pomoć povređenima, sprečeno je i dalje nekontrolisanje isticanja gasa.

U vežbi su učestvovali predstavnici Policijske uprave, Vatrogasno-spasilačke brigade, Crvenog krsta, Doma zdravlja, Odeljenja za vanredne situacije, JP “Autoprevoz”, gradske uprave.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena