Yunet
 

Društvo

Proslava dana škole “Žarko Zrenjanin” u duhu predstojećih novogodišnjih praznika

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 3. decembar 2021. •

Proslava dana škole “Žarko Zrenjanin” u duhu predstojećih novogodišnjih praznika

Škola “Žarko Zrenjanin” obeležila je danas dan ove obrazovne ustanove.

Najveća i ujedno najmlađa osnovna škola u Kikindi, “Žarko Zrenjanin” obeležila je 66. godina postojanja i rada. Prvo zadovoljstvo je što su u ovoj epodemiloškoj situaciji đaci u školskim klupama, što se nastava odvija redovno a ujedno je zadovoljstvo i što je do izražaja došla kreativnost đaka i nastavnika koji sa njima rade. Proslava je prošla u znaku novogodišnje predstave i praznična atmosfera već je počela.

Svim ovim aktivnostima pokušavamo da se približimo okruženju, da pokažemo šta sve škola “Žarko Zrenjanin” može da ponudi. Dramska sekcija, odnosno tim za ogranizovanje proslave dana škole i marketing je rešio da ovu novogodišnju predstavu prikažu i predškolcima vrtića “Miki” i “Mendo” i čak smo na nivou škole organizovali da svaki mališan dobije paketić i novogodišnju čestitku naše škole, rekao je Tihomir Farkaš, direktor OŠ “Žarko Zrenjanin”.

Zaposleni i učenici učestvovovali su u kvizu znanja, održana je i prijateljska odbojkaška utakmica sa đacima iz škole “Vuk Karadžić. Obeležavanju Dana škole prisustvovala je i članica Gradskog veća Milena Živkov.

Specifična epidemiološka situacija u kojoj se nalazimo ima i nekih dobrih stvari a to je zapravo kreativnost koju mogu da pokažu učenici i nastavnici da na drugačiji način obeleže Dan škole. Drago mi je što sam imala priliku da prisustvujem obeležavanju njihovog dana, dodala je Milena Živkov.

Već smo pomenuli da je škola “Žarko Zrenjanin” najmnogobrojnija u Kikindi sa tendencijom održavanja istog broja đaka poslednjih godina. Nju danas pohađa 560 đaka raspoređenih u 24 odeljenja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena