Yunet
 

Društvo

Predškolci sakupili veliki broj paketića za svoje vršnjake sa Kosmeta

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 31. decembar 2021. •

Predškolci sakupili veliki broj paketića za svoje vršnjake sa Kosmeta

Na poziv Društva srpsko ruskog prijateljstva iz Kikinde deca iz Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“ zajedno sa svojim porodicama i zaposlenima na najlepši način podržali su humanitarnu akciju pod nazivom “Paketići za decu sa Kosova i Metohije”. U vrtićima je sakupljen imponzantan broj paketića koji će obradovati mališane u srpskim enklavama na Kosovu i Metohji i tako im ulepšati praznike. Direktorica PU „Dragoljub Udicki“ Kristina Drljić ističe da su svi rado podržali ovu akciju jer je ovo jedan od načina da se deca uče humanosti.

Ostoja Vojinović, potpredsednik Društva srpsko ruskog prijateljstva Kikinde napomenuo je da je akciju prikupljanja paketića pokrenula humanitarn organizacije “Svi za Kosmet” sa ciljem da se pomognem najugroženijima i ulepašaju im se predstojeći praznici.

Kristina Drljićdodala je i da je kraj stare i početak Nove godine u Predškolskoj ustanovi ulepšan kupovinom novih didaktičkih sredstava i materijala za rad, kao i novih krevetića za celodnevni boravak. Obezbeđena je i kompletna nova posteljina i za zimu i za leto. U 18 objekata ima oko 1.600 mališana, a ove godine otvorene su i tri nove grupe celodnevnog boravka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad