Yunet
 

Društvo

Sve kikindske osnovne škole imaju redovnu nastavu. Povodom upisa prvaka, roditelji mogu da kontaktiraju željenu školu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. januar 2022. •

Sve kikindske osnovne škole imaju redovnu nastavu. Povodom upisa prvaka, roditelji mogu da kontaktiraju željenu školu

Zimski raspust je završen i za učenike osnovnih škola, koji su od danas ponovo u klupama. Nastava se realizuje kroz neposredan rad u svim osnovnim školama na teritoriji Grada Kikinde, potvrdio je za TV Kikinda Tihomir Farkaš, predsednik Aktiva direktora škola.

Podsetio bih da je nastava za srednjoškolce počela prošlog ponedeljka I tokom protekle nedelje odvijala se onlajn. Od danas za srednje škole važi kombinovani model, jedan dan u školi, drugi onlajn. Sve osnovne škole imaju redovnu nastavu. Epidemiološka situacija u školama prati se na dnevnom nivou, u stalnom smo kontaktu sa Zavodom za javno zdravlje tako da, ukoliko se javi potreba, prelazimo na jedan od modela koje nam je ponudilo Ministarstvo. Pokazali su se dobri u prethodnom periodu jer smo tako uspeli da zaustavimo ozbiljnije širenje zarazenavodi Farkaš.

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je potrebno pojačati mere opšte i lične higijene, i naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zapsoleni. Tim za škole apelovao je na učenike, zaposlene i roditelje da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van ustanove.

Predsednik Aktiva direktora škola i direktor OŠ “Žarko Zrenjanin” ističe da je počela prijava za upis budućih prvaka. U školskim klupama u septembru biće oko 450 đaka prvih razreda.

Roditelji koji su zainteresovani za upis deteta u određenu školu, treba da dođu u tu školu i dobiće sve potrebne informacije. Većinu dokumentacije školu mogu da prikupe elektronskim putem. Pozivam roditelje da dođu u školei informišu se. Mi smo istakli obaveštenja, obaveštena je i predškolska ustanova. Taj proces bi trebalo da se završi do 1. februara, ali smo ga u dogovoru sa lokalnom samoupravom produžili do 15. februara, da se ne bi stvarale gužve.

Udruženje pedijatara Srbije za odlaganje nastave u klupama

U centralnoj Srbiji drugo polugodište počeće 24. januara. Udruženje pedijatara Srbije izdalo je saopštenje u kom je preporučilo da se polazak u školu na klasičan način odloži na dve nedelje, ili da se nastava organizuje onlajnzbog, kako je navedeno, karakteristike omikron soja koji se mnogo brže širi i u većoj meri nego prethodni sojevi zahvata decu. Prisutno je, ukazujui zaražavanje gripom. UPS podseća da je obuhvat vakcinacijom dece starije od 12 godina simboličan, te da vakcina za mlađe od 12 godina u Srbiji još nije registrovana, pa se zato smatra da su đaci u ovom trenutku najnezaštićenija grupa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena