Yunet
 

Društvo

Inspekcije na terenu kontrolišu poštovanje mera, najčešći razlog kažnjavanja nenošenje maske

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 19. januar 2022. •

Inspekcije na terenu kontrolišu poštovanje mera, najčešći razlog kažnjavanja nenošenje maske

U Kikindi je, prema najnovijim podacima, registrovano 715 aktivnih slučajeva virusa korona, dok je pre samo nedelju dana taj broj bio 4 i po puta manji. Načelnik okruga Milivoj Linjački ukazuje da je i dalje na snazi pooštrena kontrola sprovođenja protivepidemijskih mera koje za cilj imaju smanjenje zaraze.

Linjački napominje da su u kontrolu uključene sve inspekcijske službe koje na nedeljnom nivou na teritoriji Severnobanatskog okruga obave između 650 i 750 nadzora. Nastojanja su u početku bila prvenstveno da se deluje preventivno, ali ne izostaje ni kažnjavanje zbog nepridržavanja protivpandemijskih mera. Najčešći razlog kažnjavanja do sada bilo je nenošenje zaštitne maske u ugostiteljskim objektima, kako od strane zaposlenih tako i posetilaca.

-Imali smo dvadesetak napisanih kazni u proteklom periodu, mogu da napomenem da u poslednjih desetak dana nismo imali nijednu kaznu što ukazuje da se mere poštuju. Ono što mi ne možemo da kontrolišemo su privatni skupovi i okupljanja po kućama. Imali smo u proteklom periodu praznike, doček Nove godine, Badnji dan, Božić, okupljanja su bila učestalija, što je takođe uticalo na širenje korone ovim tempom -navodi načelnik okruga.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena