Yunet
 

Društvo

Upis dece u Predškolsku ustanovu “Dragoljub Udicki” počinje 15.aprila

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 11. april 2022. •

Upis dece u Predškolsku ustanovu “Dragoljub Udicki” počinje 15.aprila

Upis dece u Predškolsku ustanovu „Dragoljub Udicki“ za školsku godinu 2022/23 godinu, počeće 15. aprila i trajaće do 15. maja. Sve informacije o upisu biće dostupne i na sajtu predškolske ustanove.

Kao i prošle godine, postoji mogućnost upisa elektronskim putem na portalu eUprave, kao i opcija da roditelji dođu u zgradu uprave predškolske ustanove koja se nalazi u Dositejevoj ulici. Upis u selima počeće posle prolećnog raspusta i odvijaće se u samim vrtićima. Od dokumentacije potrebna je fotokopija izvoda iz matične knjige rođenih, potvrda o vakcinaciji, popunjen zdravstveni karton, potvrda odnosno MA obrazac o osiguranju roditelja i fotokopija poslednjeg dečijeg dodatka, navodi Robert Vunjak, pedagog.

Vrtići imaju poludnevni i celodnevni boravak. Prilikom upisa u celodnevni boravak prednost imaju deca čija su oba roditelja zaposlena.

Vrtiće pohađa više od 1500 dece u 18 objekata u 74 vaspitno- obrazovne grupe. Ove godine, 414 predškolaca kreće u prvi razred, stoga imamo i više mesta nego što nam odlazi predškolaca– dodaje Vunjak.

Preliminarna lista upisane dece biće objavljena do 1. jula. Novina od naredne školske godine je da će u vrtiću u Ruskom Selu biti otvorena grupa celodnevnog boravka. Kako je sve više zaposlenih roditelja, ukazala se potreba da pored poludnevnog, u Ruskom Selu sa radom počne i celodnevni boravak.

U petak 15. aprila počinje prolećni raspust, a dežuran će biti vrtić „Poletarac“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena