Yunet
 

Društvo

“Biciklom do zdravlja” – realizovan projekat Sindikalne organizacije penzionera Kikinde

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 15. april 2022. •

“Biciklom do zdravlja” – realizovan projekat Sindikalne organizacije penzionera Kikinde

„Biciklom do zdravlja“naziv je projekta u okviru kojeg je Sindikalna organizacija penzionera Kikinde obezbedila svojim poverenicima šest bicikala. Novi bicikli omogućiće im lakšu komunikaciju sa članstvom i naravno održavanje zdravih životnih stilova.

Po prvi put Sindikalna organizacija penzionera zahvaljujući konkursu Grada Kikinde uspela je da obezbedi svojim poverenicima, nove bicikle u okviru projekta „Biciklom do zdravlja“. Nove dvotočkaše dobilo je pet članica i jedan član, i sada će lakše stizati do članstva i prenositi im važne informacije za penzionere.

Veoma sam srećan što imamo priliku da podelimo bicikle poverenicima Sindikata penzionera. Mi smo konkurisali na konkursu lokalne samouprave za udruženja građana projektom „Biciklom do zdravlja“ i dobili smo na tom projektu 120.000 dinarai kupili smo šest bicikala za naše poverenike koji rade za potrebe Sindikalne organozacije penzionera. Srećan sam kad vidim lica naših penzionera koji su prvi put nešto dobili posle 20 godina rada i toliko sam ponosan zbog sopstvenog učešća u ovom projektu. Najbrojnija smo organizacija penzionera. Imamo poverenike u gradu i u selima, a ovim putem pozivam zainteresovane da nam se pridruže jer nemamo poverenike za Banatsko Veliko Selo, Rusko selo i Mokrin, ističe Radovan Subin, potpredsednik Sindikalne organizacija penzionera Kikinda.

Većina poverenika su žene, a bicikli su najpre dodeljeni članicama iz sela.

– Ovo mi je baš bilo prijatno iznenađenje. Želim i ovim putem da se zahvalim i zadovoljna sam što smo eto zahvaljujući uspešnom radu nešto dobili od penzionera. Biciklo će mi služiti da nastavim i dalje da radim poslove za penzionere, kaže Biljana Koldan, poverenica Sindikalne organizacije penzionera iz Iđoša.

Sindikalna organizacija penzionera iz našeg grada jedina u Srbiji i nedavno je obeležila dve decenije postojanja i rada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad