Yunet
 

Društvo

Fotografije omiljenog mesta u prirodi kikindskih osnovaca izložene u Kulturnom centru

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 15. april 2022. •

Fotografije omiljenog mesta u prirodi kikindskih osnovaca izložene u Kulturnom centru

Manifestacija “Pozdrav proleću” zatvorena je sadržajima za starije osnovce i srednjoškolce. Učenici srednjih škola imali su priliku da učestvuju na tribini koja je za temu imala “Uticaj buke na životnu sredinu” a osnovci su svoje fotografije najlepšeg mesta u prirodi podelili sa Kikinđanima u okviru izložbe u Kulturnom centru.

Vladislava Petrović jedna je od učenica sedmog razreda osnovne škole Vuk Karadžić koja je svoje fotografije najelpšeg mesta u priorid poslala za konkurs Kulturnog centra I Skeretarijata za zaštitu životen sredine Grada Kikinde. Poput nje, aktivni na ovoj izložbi bili su I drugi učenici njenog razreda.

Nastavnika hemije nam je dala na znanje za ovaj konkurs i moje slike su nastale na Starom jezeru. Tu sam se šetala sa svojom kucom i svidelo mi se kako ima lepih prizora pa sam odlučila to da obeležim. Meni se svidelo pa sam mislila da će se i drugima svideti pa sam poslala. Sve fotografije su jako lepe i dopada mi se kako su moji drugari fotografisali, kaže Vladislava Petrović, učenica sedmog razreda Osnovne Škole “Vuk Karadžić”.

Na konkurs je pristiglo ukupno 80 fotografija, a svi učesnici biče simbolično nagrađeni. Cilj raspisivanja konkursa je postignut i sada su priprodne oaze našeg grada kroz objektive fotoaparata dostupne svima.

– Namera nam je bila da ne slikamo samo ono što je ružno, odnosno ružne slike našeg grada i da predstavimo ono što je lepo, što je sastavni deo prirode i ono što treba da očuvamo i posebno da obratimo pažnju kako bi ti delovi grada ili kako smo ih nazvali “Omiljena mesta u prirodi” ostala tako lepa. Imamo različitih fotografija, uglavnom iz Kikinde, mada i iz drugih mesta, naših sela. Očito da je najomiljenije mesto u prirodi drvored crvenolisne šljive kod Starog Jezera, odnosno Sportskog centra Jezero, kaže Minja Krnić iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Izložba u Kulturnom centru otvorena je za posetioce, a fotografije će biti objavljene i putem društvene mreže Facebok na stranici Kulturnog centra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena