Yunet
 

Društvo

Saobraćajna policija pojačaće kontrole za praznik

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 27. april 2022. •

Saobraćajna policija pojačaće kontrole za praznik

Pripadnici odeljenja Saobraćajne policije u prva tri meseca ove godine evidentirali su 84 saobraćajne nezgode na teritoriji Policijske uprave. U odnosu na isti period prošle godine, bilo je 12 saobraćajnih nezgoda manje. Kako saznajemo od Vladana Tomića, načelnika odeljenja Saobraćajne policije, prošle godine bilo je 449 saobraćajnih nezgoda, što je više nego u 2020. kada kada ih je bilo 392.

Od januara do kraja marta u okviru redovnih i vanrednih kontrola, zabeležena su 3.104 saobraćajna prekršaja. Više od trećine, skoro hiljadu, odnosi se na prekoračenja brzine, sledi 435 prekršaja zbog nekorišćenja sigurnosnih pojaseva, dok su 154 vozača kažnjena zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Saobraćajni policajci pored redovnih, imali su i devet regionalnih akcija, jednu centralnu i dve međunarodne u saradnji sa Evropskom mrežom saobraćajne policije. Akcije su se mahom odnosile na prekoračenje brzine, vožnju pod dejstvom alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i slično.

I početkom aprila organizovana je međunarodna akcije “Roud pol” sa ciljem da se kontroliše korišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoza dece. Ovom prilikom otkriveno je 522 prekršaja koja su dovela do sankcionisanja 230 vozača, 32 suvozača i 58 putnika na zadnjem sedištu koji nisu koristili sigurnosni pojas. Bilo je i pet prekršaja nepropisnog prevoza dece.

Iz Saobraćajne policije apeluju na sve vozače da budu odgovorni i savesni i poštuju ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, da koriste sigurnosne pojaseve, kao i da poštuju saobraćajne propise i tako sačuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju. Vladan Tomić napominje i da će tokom predstojećeg praznika biti pojačane kontrole na putevima, kao i to da se ovom odeljenju priključilo sedam novih saobraćajaca.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena