Yunet
 

Društvo

Usvojen Plan razvoja grada do 2030. i rebalans budžeta

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 11. maj 2022. •

Usvojen Plan razvoja grada do 2030. i rebalans budžeta

Skupštinska većina podržala je usvajanje Plana razvoja grada od 2022. do 2030. godine u čiju izradu su bili uključeni predstavnici javnog, privatnog sektora kao i nevladinih organizacija. Viziju i ciljeve Plana koji podrazumeva industrijski i privredni razvoj, podizanje kvaliteta života i standarda građana kao i ublažavanje trenda depopulacije, obrazložio je član Gradskog veća Saša Tanackov.

Rebalans gradskog budžeta donet je zbog sredstava koja je pokrajinska Uprava za kapitalna ulaganja odobrila Kikindi za rekonstrukciju vodovodne mreže, ove godine biće dodeljeno 90 miliona dinara, ukazala je Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika. Istakla je da je realizacija budžeta 32 odsto za prva četiri meseca što je odličan pokazatelj.

Gradonačelnik Nikola Lukač je napomenuo da je potreba donošenja ovog rebalansa posledica rada i konkretnih rezultata i istakao da je cilj da sa završetkom izgradnje fabrike vode, bude završena i sanacija vodovodne mreže. Lukač je ukazao da je, pored fabrike vode u toku realizacija više važnih strateških projekata za grad Kikindu, među kojima su obnova bolnice, brza saobraćajnica Sombor- Kikinda, nova industrijska zona, ritejl park.

Odbornici su usvojili odluku o prestanku odborničkog mandata Vladimira Ilića iz SPS koji je krajem februara podneo ostavku, izveštaj o radu lokalnog ombudsmana, izveštaje o radu i poslovanju devet mesnih zajednica u prošloj godini, radu gradskog štaba za vanredne situacije,kao i izmenu odluke o taksi prevozu kojom je odobrena korekcija cena (primera radi, cena minimalne vožnje biće 220 dinara, umesto dosadašnjih 180 dinara).

Skupština je donela više rešenja o kadrovskim izmenama u upravnim, nadzornim i školskim odborima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena