Yunet
 

Društvo

Za zamenu stolarije i druge mere energetske efikasnosti 8 miliona dinara

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 11. maj 2022. •

Za zamenu stolarije i druge mere energetske efikasnosti 8 miliona dinara

Za unapređenje energetske efikasnosti u svojim domaćinstvima ove godine Kikinđani mogu da računaju, kao i lane, na subvenciju za zamenu stolarije. Međutim, za razliku od prošle godine, sufinansiraće se i nabavka kotlova na gas i čvrsto gorivo, izolacija zidova i krova, ugradnja i instalacija toplotnih pumpi i solarnih kolektora, kao i solarni paneli za proizvodnju struje za sopstvene potrebe.

Za mere energetske sanacije opredeljeno 8 miliona dinara, od kojih je 4 miliona obezbedilo Ministarstvo rudarstva i energetike, a 4 miliona grad. Subvencionisaće se do 50 odsto ukupno potrebnih sredstava.

U zavisnosti od konkretne mere, određeni su najviši iznosi koji će se subvencionisati, pa će tako za izolaciju krova domaćinstvo moći da dobije do 150.000 , a za toplotne pumpe do 250.000 dinara. Kriterijumi konkursa koji će biti raspisan polovinom juna biće isti kao prošlogodišnji- potrebno je da je objekat legalizovan, da su građani vlasnici objekta i da je porez na imovinu uredno izmiren.

Pre konkursa za građane, biće raspisan javni poziv za firme izvođače radova. Za njih će biti organizovan Info dan -17. i 18. maja, od 12 do 15.30 u sali 51 gradske kuće.

Kriterijume konkursa propisuje Pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacije koji je dostupan na sajtu grada. Sve informacije mogu se dobiti i na šalteru broj 3 uslužnog centra Gradske uprave, od 11 do 13 sati kao i putem telefona 0230 410-210.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena