Yunet
 

Društvo

ODLAZAK ISTAKNUTOG NOVINARA: Preminuo osnivač i dugogodišnji direktor TV Rubin Slavoljub Milošević

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 13. maj 2022. •

ODLAZAK ISTAKNUTOG NOVINARA: Preminuo osnivač i dugogodišnji direktor TV Rubin Slavoljub Milošević

Danas je, posle teške bolesti, u Beogradu u 74. godini preminuo Slavoljub Milošević, poznati srpski novinar, dugogodišnji direktor i glavni i odgovorni urednik Radio-televizije Kruševac, osnivač i dugogodišnji direktor i glavni i odgovorni urednik Televizije Rubin Kikinda.

Slavoljub Milošević rođen je 1948. godine u ražanjskom selu Grabovo. Posle završetka Fakulteta političkih nauka u Beogradu, čitav radni vek proveo je u novinarstvu.

U Novinsko-izdavačkom preduzeću “Pobeda” i Radio Kruševcu počeo je da radi 1972. godine, nakon čega je više godina bio zaposlen u Informativnoj službi Industrije “14. oktobar”.

Za direktora i glavnog i odgovornog urednika RTK izabran je 1990.godine i na tim funkcijama ostao je do 1999. godine. Od tada do 2001.godine radio je kao urednik i novinar Dopisništva RTS-a u Kruševcu.

Nakon toga osnovao je Radio-televiziju Rubin u Kruševcu, a 2005. godine Televiziju Rubin u Kikindi gde je do završetka radne karijere i odlaska u penziju 2018. godine bio direktor.

Slavoljub Milošević je u dugogodišnjoj novinarskoj karijeri dobio više prestižnih priznanja, između ostalih nagradu Zajednice radio-stanica Srbije za najbolju informativnu emisiju, kao i Plaketu Skupštine opštine Kruševac.

Slavoljub Milošević biće sahranjen u ponedeljak 16. maja, u 14 časova na Novom groblju u Kruševcu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena