Yunet
 

Društvo

Bezbedna vožnja za motoriste i mopediste

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 2. jun 2022. •

Bezbedna vožnja za motoriste i mopediste

U organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja i grada Kikinde realizovan je projekat „Trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste“. Motociklisti su na Atletskom stadionu mogli da više da nauče na koji način da reaguju u kritičnim situacijama koje ih očekuju u saobraćaju, rekao je Ivan Bojević iz Agencije za bezbednost saobraćaja zadužen za dvotočkaše.

Kroz različite vežbe manipulacije motorom u pokretu motoristi su bili u prilici da nauče nove veštine i upoznaju svoj motor, dodao je Miodrag Dimitrijević, rukovodilac projekta i dodao da je važno podići svest vlasnicima dvotočkaša o korišćenju zaštitne opreme.

Inspektor za drumski saobraćaj u Gradskoj upravi i član lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja Pavle Popović podsetio je da je nedavno organizovana i akcija “Na maturu bez automobila” tokom koje su ciljna grupa bili učenici završnih razreda srednjih škola.

Na putevima u našem gradu u proteklih pet godina 19 motociklista nastradalo je u saobraćajnim nezgodama. Od tog broja četvoro je izgubilo život, deset je zadobilo teške, a četiri lakše telesne povrede.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena