Yunet
 

Društvo

Upis u srednje škole: Posle prvog kruga, najviše mesta preostalo u Gimnaziji, najmanje u Tehničkoj školi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 14. jul 2022. •

Upis u srednje škole: Posle prvog kruga, najviše mesta preostalo u Gimnaziji, najmanje u Tehničkoj školi

Upis u srednje škole za učenike koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu počeo je danas. Neposredno u školama đaci će se upisivati i sutra, dok će preko portala Moja srednja škola upis biti omogućen elektronski od danas do 20. jula.

Prema podacima na portalu Moja srednja škola, u kikindskim srednjim školama. posle prvog upisnog kruga najviše slobodnih mesta preostalo je u Gimnaziji „Dušan Vasiljev“, još 22 mesta na prirodno-matematičkom i 17 na društveno-jezičkom smeru.

U Tehničkoj školi posle prvog kruga upisa, preostalo je najmanje mesta- samo 9 i to na smeru tehničar za kompjutersko upravljanje CNC mašina. Svih ostali obrazovni profili su popunjeni u prvom krugu-elektrotehničar za elektroniku na vozilima, elektrotehničar informacionih tehnologija, elektrotehničar računara, tehničar drumskog saobraćaja, vozač motornih vozila, operater mašinske obrade rezanjem, bravar – zavarivač.

U Ekonomsko-trgovonskoj školi ostalo je 18 mesta na smeru komercijalista, dok su sva mesta za ekonomskog tehničara, konobara, kuvara i trgovca popunjena.

U SSŠ „Miloš Crnjanski“ ima mesta za još šest đaka na smeru arhitektonski tehničar, i za još devet učenika na smeru tehničar za hemijsku i farmaceutsku industriju. Popunjeni su u prvom krugu smerovi laboratorijski tehničar, operater u prehrambenoj industriji i pekar. Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i u osnovnim školama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad