Yunet
 

Društvo

Održane prve “Igre bez granica” u Banatskom Velikom Selu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 18. jul 2022. •

Održane prve “Igre bez granica” u Banatskom Velikom Selu

U organizaciji Mesne zajednice Banatsko Veliko Selo, plivačkog udruženja “BVS” i uz podršku grada Kikinde, na bazenima u Banatskom Velikom Selu prvi put održane su “Igre bez granica” u sklopu Velikoselskih dana. Ovo sportsko nadmetanje okupilo je šest ekipa uzrasta 10 do 15 godina, koji su se tokom dvnodnevnog takmičenja nadmetali u šest disciplina – obručevima, prevoženju pilates lopti čamcima, punjenju kanti vodom i ceđenju sunđera, preplivavanju na dušecima i prenošenju balona. Prvo mesto pripalo je ekipi ”Orka”, drugoplasirani su bili članovi ”Orke 2”, dok je treće mesto pripalo ”Plavim delfinima” iz Banatskog Velikog Sela:

-” Došli smo da bismo plivali, ali su nas tada iznenadile veoma zanimljive igre i siguran sam da će naredne godine ovo biti još lepše. Baloni su nam bili najteži. Presudnu ulogu u našoj pobedi imala je sloga zato što smo svi zajedno u istom klubu i ta koordinacija nam je bila važna kako bismo se dobro razumeli” rekao je član pobedničke ekipe iz Ronilačkog kluba “Orka” Marko Opačić.

Našoj Mesnoj zajednici je od velikog značaja održavanje ovakvih manifestacija. Bazen u selu postoji 36 godina, uvek će Savet pomagati organizatorima ovakvih dešavanja, da deca odrastaju zdravo baveći se sportom i igrajući se na ovakav način. Imali smo podršku Grada Kikinde da ovu lepu priču uobličimo na veoma kvalitetan način” dodaje Mira Pećanac, predsednica Saveta Mesne zajednice Banatsko Veliko Selo.

Ovakva vrsta sportskog nadmetanja od velikog je značaja pogotovo za mlade naraštaje kako bi od najranijeg uzrasta počeli da se bave sportom, pogotovo u ruralnim područjima:

Mesna zajednica i Grad Kikinda dali su nam podršku, bilo je prijavljeno šest ekipa, dve ekipe su ispale i kvalifikacionom delu, dok su se četiri ekipe nadmetale u finalu. Zahvaljujemo našim prijateljima iz kluba Orka, našim izviđačima Proka S Plavi, Mesnoj zajednici, Sportskom savezu i Gradu Kikindi, koji su dali veliki doprinos našoj prvoj sportskoj manifestaciji” – poručila je Dragana Pecarski, organizatorka.

Ovom događaju je ispred Gradske uprave prisustvovao i Dragan Pecarski, član Gradskog veća za sport i omladinu koji je uručio nagrade najboljim učesnicima, prvih “Igara bez granica”:

-“ Bavljenje bilo kojom fizičkom aktivnošću kod dece nam je veoma bitno, tako da smo pokušali sa Mesnom zajednicom i plivačkim klubom BVS da napravimo atrakciju i damo na značaju, kako samog objekta, tako i turizma u selu. Ovo je tek početak, nadam se da će naredne godine biti još veća organizacija, planiramo da se deca takmiče dok su još uvek u školama, a potom da sezonu kupanja na bazenima otvorimo baš ovom manifestacijom” – istakao je Pecarski ovim povodom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena