Yunet
 

Društvo

Uz pomoć grada i države do kuće na selu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 9. avgust 2022. •

Uz pomoć grada i države do kuće na selu

Laslo (31) i Jelena Vidač (29) zajedno sa petoro dece podstanarski život u Kikindi zamenili su kućom u Banatskom Velikom selu. Kuću sa okućnicom kupili su na konkursu Ministarstva za brigu o selu koje deli bespovratna sredstva za ovu namenu. Mladi bračni par ističe da se nisu pokajali i da su i oni, ali i njihovi mališani zadovoljni svojim domom.

Laslo preporučuje mladim parovima koji razmišljaju o ovom konkursu da se prijave. Sa njim se slaže i supruga Jelena koja dodaje da su deca najsrećnija i to Matija koji decembra puni osam godina, blizanci Marko i Ivana koji takođe decembra pune četiri godine, decembra će i Maša napuniti tri godine, a Mia će godinu napuniti u oktobru.

Pravo da učestvuju na konkursu za kupovinu seoskih kuća imaju supružnici kao i vanbračni partneri, samohrani roditelji i mladi poljuprivrednici koji ispunjavaju sve uslove, rekao je Tomislav Simin iz Sekretarijata za imovinsko- pravne poslove i komunalne delatnosti. Prijave na javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom moguće je slati do kraja oktobra. Od početka godine četiri porodice već su kupile kuće. Najviše je mladih bračnih parova, ali ima i samohranih majki i očeva, kao i poljoprivrednika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad