Yunet
 

Društvo

Ambasador Slovenije Damjan Bergant u poseti Kikindi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 24. avgust 2022. •

Ambasador Slovenije Damjan Bergant u poseti Kikindi

Ambasador Republike Slovenije u Beogradu Damjan Bergant sa ministrom savetnikom Dejanom Vladićem boravio je u jednodnevnoj poseti Kikindi. Ambasadora Slovenije u Gradskoj kući primio je gradonačelnik Nikola Lukač sa saradnicima koji je visokog gosta upoznao sa privrednim, turističkim, istorijskim, kulturnim i drugim vrednostima najvećeg grada Severnog Banata.

Sa gostima iz slovenačkog diplomatskog predstavništva gradonačelnik Lukač i član Gradskog veća za privredu Tanackov posetili su i Livnicu „Kikinda“, jednu od većih investicija Slovenije u Republici Srbiji.

Domaćini iz koparske „Cimos Grupe“ Franc Žiberna i kikindske Livnice Peter Višnjei upoznali su diplomate i predstavnike lokalnih vlasti sa istorijom, trenutnim stanjem i planovima firme koja u Kikindi zapošljava 500 radnika, te su pokazali proizvodnju u pogonima u kojima je instalirana nova oprema vredna nekoliko miliona evra.

U proizvodnim pogonima kikindske Livnice izrađuju delove koji se šalju za direktnu ugradnju u automobile marke „Porsche“, „Ford“ i „Mercedes“ čime je nastavljena višedecenijska tradicija da se delovi napravljeni u Kikindi nalaze u svetski najpoznatijim modelima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad