Yunet
 

Društvo

Grad Kikinda i Fondacija “Humano srce” potpisali ugovor o saradnji

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 9. septembar 2022. •

Grad Kikinda i Fondacija “Humano srce” potpisali ugovor o saradnji

Gradonačelnik Nikola Lukač i osnivač i upravitelj Fondacije “Humano srce” Danijela Vasilijević potpisali su ugovor o saradnji čiji je cilj da se pomogne ugroženim porodicama na teritoriji grada. Da je cilj potpisivanja ugovora o saradnji između lokalne samouprave i Fondacije “Humano srce” promovisanje, zaštita i unapređenje humanitarnih aktivnosti, kao i pružanje pomoći ugroženim kategorijama društva, pogotovo deci i mladima, prvi su se uverili supružnici Srđan i Marijana Zarić i njihovo četvoro dece. Njih su posetili predstavnici grada i fondacije i uručili im preko potrebnu pomoć.

Najviše su se poklonima obradovali sedamnaestogodišnja Jelena, trinaestogodišnji Nemanja , jedanaestogodišnji Nikola i petogodišnji Vuk. Njih su i pre nekoliko meseci posetili predstavnici “Humanog srca” i tada im uručili televizor , a sada su dobili tablete, zimsku odeću i obuću, kao i školski pribor, napomenula je Danijela Vasilijević, osnivač i upravitelj Fondacije “Humano srce”.

Da Zarići dobiju struju, pomoći će i lokalna samouprava. Gradonačelnik Nikola Lukač istakao je da je grad tu da pomogne najugroženijima koliko je to moguće.Iskustvo koje Kikinda ima u tradicionalnoj novogodišnjoj akciji “Kutija želja” umnogome će pomoći Fondacija “Humano srce” koje je pokrenulo sličnu akciju pod nazivom “Poželi želju”. O ovome i narednim koracima razgovarano je u kabinetu gradonačelnika. Misija Fondacije je da kroz projektne aktivnosti poboljša kvalitet života ljudi iz ugroženih i ranjivih kategorija društva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena