Yunet
 

Društvo

Proslavljeni odbojkaš Andrija Gerić održao predavanje mladima pod nazivom ,,Mentalna snaga za svaki dan”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 28. septembar 2022. •

Proslavljeni odbojkaš Andrija Gerić održao predavanje mladima pod nazivom ,,Mentalna snaga za svaki dan”

Andrija Gerić, proslavljeni odbojkaš i sportski psiholog održao je predavanje ,,Mentalna snaga za svaki dan” u hali SC ,,Jezero” pred velikim brojem mladih kako i na koji način mogu da se što kvalitetnije pripreme i postignu još bolje rezultate, kako u školi, tako i na treninzima. Cilj ovakvog predavanja bio je da se deca opuste i postanu svesna svojih mogućnosti, uz što veće samopouzdanje i jaču mentalnu snagu. U planu je da se ova predavanja organizuju češće i da budu namenjena, ne samo učenicima, već i trenerima i sportskim radnicima:

-“ Trend u svetu je da sa svakim ozbiljnim timom i sa svakim ozbiljnim sportistom radi neko na njegovoj mentalnoj pripremi, bilo to da je psihologija ili mentalni trening, svejedno. Ovo predavanje je bilo zamišljeno tako da ja njima ponudim svašta nešto, i nadam se da je svako od prisutnih makar jednu pametnu stvar čuo. Možda će upravo neko od te dece za dvadeset godina stajati na mom mesu i držati predavanja, ili će shvatiti da je sport nešto čime zaista i žele da se bave” – izjavio je Gerić.

And

Programu su prisustvovali Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Valentina Mickovski, članica Gradskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje, kao i Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza Kikinde:

-” Glavni cilj održavaja ovakvog predavanja jeste kako mentalno da deca budu pripremnija i na takmičenjima i u školi. Sada smo bukvalno povezali kako sportska psihologija može da utiče na rad kontrolnih zadataka, na odgovaranje, trema, sa kojom se veliki broj mladih susreće u školi i na sportskim takmičenjima. Ovo je sada neko predavanje da se deci približi to da trebaju malo da se više opuste i budu svesni svojih mogućnosti, a značiće i njihovom samopouzdanju” – dodala je Bakić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad