Yunet
 

Društvo

Rebalans budžeta na sednici SG Kikinde u petak

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 4. oktobar 2022. •

Rebalans budžeta na sednici SG Kikinde u petak

Novim rebalansom budžeta, koji će biti na dnevnom redu sednice Skupštine grada Kikinde u petak, 7. oktobra, predviđeno je usklađivanja rashoda sa dosadašnjom realizacijom, a u njegovom fokusu, između ostalog, naći će se nove investicije , materijalni troškovi i pomoć socijalno ugroženim građanima, rekao je u emisiji ,,Rezervisano” na našoj televiziji gradonačelnik Nikola Lukač.

Korekcije budžeta grada bile su neophodne, jer su na prethodnim sednicama Skupštine grada Kikinde usvojene odluke o povećanju cena energenata, vode, daljinskog grejanja. Među važnim temama kojima je rebalans obuhvaćen naći će se i nove investicije, materijalni troškovi, kao i pomoć socijalno ugroženim građanima.

Moraćemo da planiramo ozbiljna dodatna sredstva za materijalne troškove, koje nismo očekivali kada smo pre godinu dana kreirali planove za 2022. godinu. Fokus rebalansa budžeta biće nove investicije, pomoć socijalno ugroženim građanima, da obezbedimo dodatna finansijska sredstva za rove koje nismo dovršili, potom za struju, grejanje, gorivo od vrtića do škola, kako bismo obezbedili njihovo nesmetano funkcionisanje. Nisu izuzeta ni sela, sportski klubovi, udruženja građana, kultuurno-umetnička društva i sve što je planirano da se uradi u drugoj polovini godine. Preko 90 odsto toga je realizovano, a tamo gde nije, ima objektivnih razloga-rekao jegradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Do kraja godine, planirana su sredstva sa očekivanom dinamikom završetka započetih, odnosno novih investicija. Predviđeni su I projekti za rešavanje problema u ulicama Železnički Novi Red i Strelište, a u razgovoru sa građanima, određivaće se prioriteti koji će uticati na poboljšanje života Kikinđana, rekao je Lukač.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena