Yunet
 

Društvo

Osnovna škola ,,Milivoj Omorac” iz Iđoša proslavila svoj Dan

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 6. oktobar 2022. •

Osnovna škola ,,Milivoj Omorac” iz Iđoša proslavila svoj Dan

Svečanom priredbom u fiskulturnoj sali osnovne škole ,,Milivoj Omorac” iz Iđoša ova obrazovna ustanova proslavila je svoj Dan. Prigodnom programu prisustvovali su predstavnici grada.

Svečanom priredbom i uz prigodan program, Osnovna škola ,,Milivoj Omorac” iz Iđoša proslavila je svoj Dan obrazovne ustanove. Od školske 1952. godine škola dobija naziv ,,Milivoj Omorac” po svom učitelju i jednom od prvih antišista u selu, a to ime nosi sve do danas:

-,, Škola trenutno broji, sa današnjim danom 107 đaka, s tim da već imamo indicija da će nam se sledeće nedelje pridružiti još dva učenika iz drugih škola. Na brojnost učenika ne možemo da utičemo, iako postoji tendencija da će se nastaviti taj trend petnaest đaka po odeljenju. Što se tiče prioriteta u nekom narednom periodu, za našu školu to je to neko tekuće održavanje gde ćemo i dalje nastaviti da ulažemo koliko god možemo u saradnji sa lokalnom samoupravom, Ministarstvom prosvete i Pokrajinskim sekeretarijatom za obrazovanje“ – istakao je Aleksandar Aćimov, direktor OŠ. ,,Milivoj Omorac” iz Iđoša.

Proslavi Dana škole ispred Gradske uprave prisustvovala je Valentina Mickovski, članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje:

-,, Pre svega bih želela da čestitam Dan škole svim učenicima i svim zaposlenima u ovoj obrazovnoj ustanovi i poželela bi im puno uspeha u daljem radu. Ono što se meni lično dopada je da svaka učionica ima petnaest đaka, što znači da se svaki učitelj ili profesor može maksimalno posvetiti svakom od njih. Kada je reč o ulaganjima, mi smo u obavezi da razmišljamo o tome, ove godine mi smo uložili oko milion dinara da bismo za zamenu neonske u led rasvetu” – dodala je Mickovski.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena