Yunet
 

Društvo

Mokrinčani proslavili slavu, nagrađeni najzaslužniji pojedinici i udruženja

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 22. novembar 2022. •

Mokrinčani proslavili slavu, nagrađeni najzaslužniji pojedinici i udruženja

Crkvena i Varoška slava Sveti Arhangel Mihailo u Mokrinu proslavljena je svečano.Nakon rezanja kolača u prostorijama mesne zajednice, nagrađani su najzaslužnii pojedinici i udruženja. Ovo je bila prilika i da se rezimira šta je tokom godine urađeno u Mokrinu. Sve u selu radi se u cilju unapređenja života meštana, a svake godine obogaćuju se i manifestacije po kojima je ovo mesto poznato i van granica naše zemlje, rekao je predsednik Saveta MZ Dejan Ivanović.

Slavi su prisustvovali i predstavnici grada, predsednik Skupštine Mladen Bogdan i članovi Gradskog veća Ljuban Sredić i Valentina Mickovski.

Mesna zajednica Mokrin zahvalnicu je dodelila Kulturno umetničkom društvu “Mokrin” za očuvanje i negovanje tradiconalne igre i pesme i uspešno predstavljanje Mokrina. Nagradu je primila umetničkog rukovodilac Nera Kovačev.Zahvalnica je pripala i Živku Ugrenoviću na zbog velikodušne i svesrdne pomoći u radu Mesne zajednice Mokrin. On je ujedno i predsednik udruženja „Raša Popov“. Božidar Fišakov , predsednik udruženja građana „Devet grla“ primio je zahvalnicu namenjenu članovima koi se bave ekologijom i ruralnim razvojem sela. Dejan Pudar, direktor SC „Jezero“ priznanje je dobio za saradnju sa Mesnom zajednicom na održavanju sportske hale i pomoći u organizaciji prvog zimskog turnira u malom fudbalu u hali. Zahvalnice su dodeljene i Jovanu Veljinom počasnom predsednikuudruženjja građana „Raša Popov,“ Zoranu Tenkešu za grafički dizajn za potrebe Mesne zajednice, Mladenu Adamovu , Duški Mačkić-Pavlov, Robertu Belošu, Silviji Stuermer, Željku Burkinu i Nemanji Dukatarovu za nesebičnu pomoć u doniranju sredstava za pošumljavanje, Dimitriju Rakinu za održavanju arterskih bunara i firmi “Bioesen Kula”. U programu su učestvovali orkestar KUD-a „Mokrin“ i najmlađa pevačka grupa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad