Yunet
 

Društvo

Stablo pincike oštetilo tri vozila u ulici Braće Tatić

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 15. decembar 2022. •

Stablo pincike oštetilo tri vozila u ulici Braće Tatić
Društvo . Kikinda na webuStablo pincike oštetilo tri vozila u ulici Braće TatićOn 15 decembra, 2022 by Aleksandra Djuran

U ulici Braće Tatić a stablo američkog koprivića izvalilo se iz korena i oštetilo tri parkirana automobila. Kako je istakla Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj u ulici Braće Tatić i Generala Drapšina ima oko 400 stabala pincika i njihov zdravstveni pregled dva puta godišnje obavljaju stručnjaci sa Instituta za nizijsko šumarstvo iz Novog Sada.

-Za sada ne znamo šta se desilo i zašto se stablo izvalilo iz samog korena. Stablo je zdravo što se vidi po preseku samog stabla. Na svu sreću, nema povređenih, a oštećena su tri vozila koja su bila parkitrana. Vlasnici oštćenih vozila treba da se obrate Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj i da podnesu zahtev za naknadu štete. Potrebna im je i sva propratna dokumentacija koju imaju od Policijske uprave koja je izašla na lice mesta – rekla je Miroslava Narančić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad