Yunet
 

Društvo

Donacija lokalne samouprave Odeljenju saobraćajne policije

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 21. decembar 2022. •

Donacija lokalne samouprave Odeljenju saobraćajne policije

Savet za bezbednost saobraćaja grada obezbedio je još jednu donaciju za Odeljenje saobraćajne policije u Kikindi. Ovoga puta kupljen je kompletan set za uviđaje, čitač tahografa i naočare koje simulariju vožnju u pijanom stanju, pod dejstvom psihoaktivnih suspstanci u umora koja će pospešiti rad saobraćajnih policijaca, a samim tim i povećati bezbednost saobraćaja.

U kabinetu gradonačelnika Nikole Lukača primopredaji opreme prisustvovali su načelnik Policijske uprave Pavle Rajkov, načelnik Odeljenja saobraćajne policije Vladan Tomić i član Gradskog veća Mladen Dučić.

Na području Policijske uprave u Kikindi, od januara do kraja oktobra evidentirano je 356 saobraćajnih nezgoda, što je za šest odsto manje nego u istom periodu prethodne godine. U saobraćajnim nesrećama u pomenutom periodu poginulo je 11 osoba, odnosno jedna više nego u istom periodu prethodne godine. Vožnja pod dejstvom alkohola najčešći je uzrok saobraćajnih nezgoda u gradu i registrovana je u 23 odsto slučajeva od ukupnog broja nezgoda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena