Yunet
 

Društvo

Treća akcija „Zasadi drvo” u Kikindi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. mart 2023. •

Treća akcija „Zasadi drvo” u Kikindi

Završava se sadna sezona. Preko 90 odsto poslova je već završeno, a kada posao krajem marta bude gotov, u Kikindi i svim naseljenim mestima bićemo bogatiji za 18.000 sadnica.

Da ostavimo nešto generacijama koje će doći posle nas, glavni je moto akcije „Zasadi drvo”. Danas su đaci škole „Žarko Zrenjanin” uz podršku gradonačelnika Nikole Lukača, zaposlenih u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, pokretače akcije Adria media grupe i DM drogerije, na potezu Mikronaselja zasadili 60 sadnica.

O značaju ne treba mnogo pričati, izuzetno je važno da pošumljavamo. Mi jesmo najmanje pošumljen deo Evrope. Trudimo se da maksimalno decu edukujemo da je neophodno da čuvaju životnu sredinu, da čuvaju prirodu i da sadnom drveća unapređuju svoje životno okruženje istakao je tim povodom Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Za učenike 3/2 razredaškole „Žarko Zrenjanin” bio je ovo čas prirode i društva na otvorenom. Kroz edukaciju i akciju, kako se najlakše uči, ozeleneli su najpre svoj prostor. Važno je očuvati nove zasade, zagovarati ideju očuvanja prirode i okoline i imati jednostavnu viziju a to je: da ako zasadiš drvo sadiš nov kiseonik za buduće generacije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena