Yunet
 

Društvo

Bezbednost saobraćaja: Pooštriti kaznenu politiku

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 21. mart 2023. •

Bezbednost saobraćaja: Pooštriti kaznenu politiku

Po prvi put u ovoj godini, predstavnici lokalnih zajednica severnog Banata okupili su se kako bi govorili o bezbednosti saobraćaja i narednim akcijama na tom polju. Događaju je prisustvovao i v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović. Istakao je da se slaže sa inicijativom da se pooštri kaznena politika jer kazne jesu jedan od načina upravljanja bezbednošću u saobraćaju ali da je isto tako važna preventiva.

Nedavno formirano Nacionalno koordinaciono telo za bezbednost saobraćaja donelo je zaključak da je važno da se svi činioci preventivno uključe u promotivne aktivnosti koje će biti vidljivije za društvenu zajednicu, a sve sa jasnim ciljem, to je bezbednost u saobraćaju.

Od ukupnio naplaćenih saobraćajnih kazni, 30 odsto novca vraća se lokalnim samoupravama. Polovina novca namenjena je saobraćajnoj infrastrukturi, a druga polovina usmerava se na promotivne, edukativne sadržaje i istraživanja. Miroslav Dučić, načelnik SBO Kikinda ističe da su u Kikindi zacrtani programi i aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja realizovani 95 odsto, kao i da su izdvojena značajno veća sredstva u odnosu na raniji period.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena