Yunet
 

Društvo

Prethodne godine u Kikindi rođene 422 bebe

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 15. januar 2024. •

Prethodne godine u Kikindi rođene 422 bebe

U Kikindi je prošle godine zabeležen dolazak na svet 422 novorođenčadi, što je za 72 bebe manje u poređenju sa 2022. godinom. Među ukupnim brojem rođenih, evidentirano je 199 devojčica i 223 dečaka, govore informacije iz Matičarske službe.

-„ Najveći broj rođenih bio je u avgustu mesecu kada je rođeno 45 beba. Ona popularna i česta imena prošle godine su bila Mihajlo, Luka, Uroš, Jovan, Anđela, Mila, Milica, Sofija i Teodora, a ona retka, nesvakidašnja imena su bila Arija, Aleksija, Jakov, Despot, Leona i Tesa“, rekla nam je matičar Marina Isaković.

Kada je reč o venčanjima, na nivou cele Gradske uprave zabeleženo je 179 sklopljenih brakova što je u odnosu na 2022. godinu manje za 28 venčanja.

-„ Najveći broj brakova sklopljen je u Kikindi, a potom u Ruskom Selu i Mokrinu. Najmanje brakova je sklopljeno u januaru, dok je najveći broj sklopljenih brakova bio u septembru kada smo imali 16 venčanja. Po želji budućih mladenaca, venčanja se rade na srpskom i mađarskom jeziku, taksa za venčanje u svečanoj sali Gradske uprave iznosi 700 dinara, a oni mladenci koji su se odlučili da brak sklope u nekom restoranu dužni su bili da odvoje 7.000 dinara“, napominje naša sagovornica.

Tokom prethodne godine preminulo je 822 sugrađana, za 120 manje u odnosu na 2022. godinu.

-„Najviše je preminulo u Kikindi, a potom u Mokrinu i Ruskom Selu, dok je najveći broj umrlih bio u januaru kada smo imali 74 preminula“, dodala je Isaković.

Izvodi iz Matične knjige rođenih, venčanih, umrlih, kao i inostrane izvode, uverenja o državljanstvu građani mogu dobiti u Uslužnom centru Gradske uprave Kikinda , putem e – uprave i virtuelnog matičara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena