Yunet
 

Društvo

Branislav Čeleketić je obućar koji čini razliku

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 16. januar 2024. •

Branislav Čeleketić je obućar koji čini razliku

Kupovina novih cipela nije uvek pravo rešenje – obućari u Kikindi nude popravke koje često prevazilaze očekivanja. Dugogodišnja praksa odlaska kod obućara nije izgubila svoju vrednost, a Branislav Čeleketić, inače jedan od najmlađih obućara iz Kikinde, ističe da je svestranost i kvalitet usluge ipak ono što čini razliku.

-„ Dođe i kažem kolko opravka košta, stavljam kvalitetan materijal – a oni mi kažu, bolje da kupim nove. S tim da će oni iste te nove kad kupi, ista stvar će se ponoviti. A ako je kožna obuća, ona može da jako dugo traje, 30 godina, a ako se redovno menjaju pendžete i pet“, rekao je Čeleketić.

Dok mlađi naraštaji još uvek ne preuzmu kontrolu nad poslom, iskusni majstori obuće pronašli su inovativno rešenje kako bi pružili pomoć onima koji trenutno ne mogu sebi priuštiti novu obuću. Naš sagovornik brižno prikuplja sve cipele i patike koje klijenti ne preuzmu tokom godine, pažljivo ih pakuje u vreće i nesebično daruje ljudima u nevolji. Čika Brane je podelio i savete našim gledaocima kako da sačuvaju zimsku obuću tokom hladnijih dana.

-„ U obuću kad se izuje trebaju da se natrpaju novine, da bi privukla vlagu, i onda samim tim cipela ne trune iznutra. Drugo je da se maže isključivo sa kremom, ne sa onim sunđerom koji daje sjaj, a najbolje je namazati sa svinjskom mašćom“, poručio je čika Brane.

Zato, kada sledeći put razmišljate o novim cipelama, možda razmotrite opciju popravke kod obućara poput čika Braneta. Jer, ponekad, prava vrednost leži ne samo u samoj obući, već u priči i ljubavi koju nosi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena