Yunet
 

Društvo

Stanje bezbednosti u Kikindi povoljno tokom 2023. godine

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. januar 2024. •

Stanje bezbednosti u Kikindi povoljno tokom 2023. godine

Na teritoriji Policijske uprave Kikinda, stanje bezbednosti tokom 2023. godine daje pozitivne rezultate. Broj krivičnih dela u padu je sa 13,4 odsto ,odnosno za 73, 17 kada je u pitanju visokotehnološki kriminal. Privredni prestupi manji su za 35,58%, a opšti kriminal smanjen za 8,5%. Efikasnost u rešavanju krivičnih dela sa nepoznatim počiniocem iznosi 54%. Ovi podaci ukazuju na uspešne napore u održavanju bezbednosti sa značajnim poboljšanjima u različitim kategorijama krivičnih dela. Govoreći o prioritetima načelnik PU Kikinda Pavle Rajkov dodaje da pozitivan trend stanja bezbednosti u gradu mora da se kontinuirano održava.

-„ Mora da bude bezbedan naš građanin, hvataćemo izvršioce na izvršenju krivičnih dela, održavati stanje, odnosno javni red i mir u obliku kakav je sada, da držimo tendenciju opadanja, saobraćaj, registrovanje što više prekršaja i uočavanje, sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda“, rekao je Rajkov.

Poslednjeg dana 2023. godine okončana je i revizija oružja. Kada je reč o najtežim krivičnim delima prethodne godine registrovano je jedno ubistvo, jedno teško ubistvo, tri ubistva u pokušaju, jedno silovanje, jedno razbojništvo i iznuda, koja su ubrzo i rasvetljena izuzev ubistva u migranstkoj populaciji. Takođe, registrovano je blago smanjenje krivičnog dela nasilje u porodici.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena