Yunet
 

Društvo

Velika zainteresovanost penzionera iz Kikinde za odmor u banjama i lečilištima

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 18. januar 2024. •

Velika zainteresovanost penzionera iz Kikinde za odmor u banjama i lečilištima

Od devetog do dvadeset petog januara traju prijave za besplatnu rehabilitaciju u banjama za penzionere koji obezbeđuje PIO fond. Pravo prijavljivanja imaju svi penzioneri sa primanjima nižim od 39.850 dinara. koji ovu mogućnost nisu koristili u protekle tri godine. Kao i ranijih godina i penzioneri u našem gradu su zainteresovani za ovu meru podrške, te su gužve u udruženju penzionera ovih dana prisutne.

-„ Ja sam sad podnela zahtev za Kanjižu, Vrnjačku Banju, pošto mi to najviše odgovara zbog šećera i mojih zdravstvenih problema“, rekla nam je Milka Laković.

-„ Iskoristio bih priliku da pozdravim naše drage penzionerke i penzionere kada je grad Kikinda u pitanju i sva sela, jer verujem da oni ovo gledaju i da će iskoristiti priliku da se prijave. Po nekom isksutvu od ranijih godina, prijavljuje se oko 400 penzionera, a pravo odlaska što je odredio PIO fond je negde između 100 i 120″, dodao je Milan Periz, predsednik Gradskog udruženja penzionera.

Prijavljivanje se obavlja svakog ponedeljka, srede i petka od 9 do 12 časova u prostorijama Udruženja penzionera u Kikindi, u ulici Vojvode Putnika broj 37. Rang lista penzionera koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju objavljuje se 24 radnog dana od dana isteka oglasa, a na rang listu se može podneti prigovor nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena