Yunet
 

Društvo

Doktor Srđan Ninčić najbrže je doplivao do Časnog krsta na ,,Strelištu” u Novim Kozarcima

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 19. januar 2024. •

Doktor Srđan Ninčić najbrže je doplivao do Časnog krsta na ,,Strelištu” u Novim Kozarcima

Jedanaestu godinu za redom na Jezeru„ Strelište” u Novim Kozarcima održano je plivanje za Bogojavljanski krst. Snagu svoje vere u hladnoj vodi i po nepovoljnim vremenskim uslovima praćenim kišom i snegom odmerilo je 12 najhrabrijih. Ipak, do Časnog krsta najbrže je doplivao doktor Srđan Ninčić iz Novog Kneževca.

– „ Došli smo ovde drugi pit da plivamo,2019. je bilo prvi put. Dosta je nezgodno vreme, vetar nam nije baš pomogao, ali bilo je baš lepo i organizacija i sve je bilo fantastično. Jako ima puno praznika tokom januara, ali ovo je za nas zaista poseban dan – osetimo to nešto, neku višu silu, i da nam se otvaraju kapije neba“, rekao nam je Srđan.

Povodom jedanaeste godine od uspešne realizacije ovog događaja bitnim za našu veru, gradonačelnik Nikola Lukač je Srđanu uručio zlatnik, kako bi ga pratila sreća i u narednom periodu.

Događaj su organizovali Crkvena opština i Mesna zajednica uz podršku lokalne samouprave. Pliva se na simboličnih 33 metara srazmerno onim godinama koje je imao Isus Hrist kada je pogubljen na krstu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena