Yunet
 

Društvo

Još jedan uspeh profesora geografije Miroslava Grujića

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 5. februar 2024. •

Još jedan uspeh profesora geografije Miroslava Grujića

Profesor geografije Miroslav Grujić, autor je trećeg udžbenika koji je namenjen đacima šestih razreda. Udžbenik je za korišćenje u Osnovnim školama na teriotirji Srbije zvanično odobren od strane Ministarstva prosvete.

Među đacima nižih razreda važi za jednog od omiljenih profesora, reči hvale protežu se kako među učenicima tako i kroz ceo nastavni kadar. Miroslav Grujić, profesor je geografije i autor trećeg udžbenika, koji je napisan za učenike šestih razreda Osnovnih škola.

-Sve je počelo sa monografijom „Moja Kikinda” koju sam napisao kada smo došli na ideju da radimo i taj kviz o lokalnoj sredini, jer smatram da naša deca treba da znaju više o sredini iz koje potiču. Kada su urednici iz izdavačke kuće „Vulkan znanje” videli monografiju pozvali su me i pitali da li sam zainteresovan za saradnju, a takva prilika se ne odbija. Uradili smo udžbenik za osmi razred, nakon toga za peti, a evo sada i za šesti razred. Volim da kažem da je ovaj udžbenik izašao iz učionice, jer znam kako da deci objasnim neki pojam i upravo sam te reči i sklop rečenica koristio u samom udžbeniku, rekao je profesor geografije Miroslav Grujić.

-Za sve nastavnike imam samo reči hvale, ali Miroslav ima taj neki poseban odnos sa učenicima koji oni vole, duhovit je, a ima tu mogućnost da na interesantan način prenese gradivo deci, zaključila je direktorica OŠ „Sveti Sava”.

Udžbenik je sastavljen prema propisanom planu, te je i odobren od strane Ministarstva prosvete i biće korišćen u svim Osnovnim školama na teritoriji Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena