Yunet
 

Društvo

Lokalna samouprava traži rešenje za uvećane račune za uslugu odnošenja smeća

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 16. februar 2024. •

Lokalna samouprava traži rešenje za uvećane račune za uslugu odnošenja smeća
Društvo . Kikinda na webu . Servisne informacijeLokalna samouprava traži rešenje za uvećane račune za uslugu odnošenja smećaOn 16 februara, 2024 by Aleksandar Zigic

Delegacija grada, predvođena gradonačelnikom Nikolom Lukačem zahtevala je hitnu promenu modela obračuna pristiglih računa i to tako da, umesto što je obračunato prema kvadratima poslovnog prostora, fakturisanje bude prema stvarnim količinama odnetog komunalnog otpada. Kada je reč o zaštiti interesa preduzetnika, traženo je vraćanje prethodnog načina obračuna. Grad je jasno naglasio da će štititi interese preduzetnika, privrednika i građana Kikinde, te da neće dozvoliti da se naruši privredni ambijent u gradu.

Stav Grada Kikinde je da odmah moraju da budu izvršene korekcije u naplati, da visina mesečnog računa mora da bude ekonomski održiva za korisnike, da naplata bude fer prema stvarno iznetim količinama komunalnog otpada i da „FCC“ mora da bude fizički dostupan za građane, preduzetnike i privredna društva, ne samo mejlom ili telefonom, već i lično otvaranjem kancelarije i šaltera za lično obraćanje. Još jednom je napomenuto da Grad nije dao saglasnost ni odobrenje za izmenu modela i načina obračuna. Ukoliko zahtevi Grada ne budu ispunjeni Skupština će suspendovati prethodnu odluku. Načelno je postignuta saglasnost da bude napravljen aneks osnovnog ugovora, kojim će biti definisan pravičniji model naplate privrednim subjektima.

Pre održavanja zvaničnog sastanka, izvršene su brojne konsultacije sa nezadovoljnim privrednicima i preduzetnicima, kako bi predstavnici grada imali što objektivniju sliku o efektima ispostavljenih računa od strane kompanije „FCC Kikinda d.o.o.“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena