Yunet
 

Društvo

Uručene boračke legitimacije ratnim herojima Kikinde

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. februar 2024. •

Uručene boračke legitimacije ratnim herojima Kikinde

U cilju isticanja važnosti podrške boračkoj populaciji i javnog iskazivanja poštovanja prema onima koji su rizikovali svoje živote za dobrobit države pomoćnica ministra u Ministarstvu za rad, zapošljavnje, boračka i socijalna ptanja, Sanja Lakić i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač uručili su 37 boračkih legitimacija herojima iz našeg grada. One im omogućavaju pristup različitim programima pomoći i beneficijama koje su usmerene na poboljšanje njihovog kvaliteta života. Sećanja na ratne godine pedesetsedmogodišnjem sugrađaninu Milanu Galiću i dalje ne blede.

-„ Mogu da kažem da se podrške neke, suštinski da se oseti nije bilo do zadnjeg nekog vremena, ali u poslednje vreme primetno je da ima pomaka i da se stvari menjaju na bolje. Mislim da još mnogo toga treba da se uradi na polju boračke i invalidske zaštite, pre svega podići svest kod ljudi, da su to prvi među ljudima”, rekao je Galić.

-„ Boračka priča je decenijama unazad bila na marginama, ali je u poslednje vreme, zahvaljujući pozitivnoj kampanji, ta situacija sada drugačija, tako da je znatno poboljšan status ratnih vojnih invalida. Ova direktna komunikacija na terenu nije ranije bila praksa, a moja je želja da u lokalnim samoupravama širom zemlje razgovaram sa borcima i ratnim invalidima, kako bismo u Ministarstvu kreirali programe na osnovu njihovih potreba i problema”, dodala je pomoćnica ministra u Ministarstvu za rad, zapošljavnje, boračka i socijalna ptanja, Sanja Lakić. Lakić navodi da će 70 miliona dinara biti usmereno ka udruženjima građana putem brojnih konkursa a koji se tiču izdavanja različitih izdanja publikacija, studentskih poseta, a ove godine biće skoro 700 mesta u banjama za ratne vojne invalide.

Prvi čovek grada dodao je da će uručivanje boračkih legitimacija postati tradicija u Kikindi, te da je lokalna samouprava ponosna na sve heroje koji su učestvovali u odbrani svojih ognjišta i domovine.

-„ Kikinda je veoma ponosna na sve borce i ratne vojne invalide, i želimo da znaju da smo tu za njih”, poručio je gradonačelnik Lukač.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena