Yunet
 

Društvo

Grad Kikinda i ove godine subvencioniše nabavku bicikala ekološki prihvatljivog prevoza

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 16. april 2024. •

Grad Kikinda i ove godine subvencioniše nabavku bicikala ekološki prihvatljivog prevoza

Grad Kikinda nastavlja sa svojim naporima u promociji ekološki prihvatljivijeg oblika prevoza među svojim građanima, raspisujući treći Javni poziv za izbor privrednih subjekata koji će biti uključeni u proces nabavke bicikala. Javni poziv, koji se pokazao kao vrlo značajnim u prethodnim godinama, ima za cilj da dodatno podstakne korišćenje bicikala kao zdravije i ekološki odgovornije prevozno sredstvo i smanji emisiju štetnih gasova. Poziv je otvoren za sve zainteresovane privredne subjekte koji mogu da ponude bicikle odgovarajućeg kvaliteta i specifikacija koje zadovoljavaju potrebe građana.

-„ Gradsko veće raspisalo je konkurs za privredne Subjkete koji će trajati do 19. aprila, a nakon toga sledi konkurs za krajnje korisnike, odnosno naše sugrađane. Ove godine, ukupan budžet u ove namene je oko 2,5 miliona dinara, subvencija će iznosti 10.000 dinara po korisniku. Kada je reč o privrednim subjektima, potrebno je da imaju poslovnu jedinicu u APR-u koja posluje na teritoriji grada, da su izmirili obaveze po javnom prihodu,” rekao je Stevan Iličić, član Gradskog veća za ekologiju.

Program, koji je deo šireg napora grada da smanji emisiju štetnih gasova i poboljša kvalitet vazduha, pruža građanima priliku da se aktivno uključe u zaštitu okoline kroz svakodnevnu upotrebu bicikla.

-„ U poslednjoj nedelji aprila planiran je konkurs za krajnje korisnike, odnosno naše sugrađane. Dan ranije, svi pripadajući formulari biće dostupni na sajtu Grada i nakon toga u zatvorenoj koverti trebaće da predaju na pisarnicu Uslužnog centra,” dodao je Iličić.

Grad Kikinda već ima razvijenu mrežu biciklističkih staza, a novi bicikli će dodatno olakšati i učiniti atraktivnijim prelazak na ovaj oblik prevoza. Tokom prethodna dva konkursa više od 450 sugrađana i meštana okolnih sela kupilo je nove bicikle.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena