Yunet
 

Društvo

OŠ „Gligorije Popov” u Ruskom Selu svečano obeležila 208. rođendan

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 16. maj 2024. •

OŠ „Gligorije Popov” u Ruskom Selu svečano obeležila 208. rođendan

Osnovna škola „Gligorije Popov” u Ruskom Selu proslavila je 208 godina rada i postojanja. Đaci i zaposleni škole ugostili su mnogobrojne roditelje, saradnike, predstavnike lokalne samouprave i Mesne zajednice.

Đaci i zaposleni Osnovne škole „Gligorije Popov” u Ruskom Selu priredbom su obeležili Dan škole i proslavili 208. rođendan. Đaci i zaposleni u školi ugostili su mnogobrojne roditelje, saradnike, predstavnike lokalne samouprave i Mesne zajednice. Gosti su imali priliku da uživaju u priredbi koju je pripremio veliki broj sadašnjih i bivših učenika Osnovne škole „Gligorije Popov”.

-Ova škola jeste naš drugi dom, ovde radimo, živimo i nižemo uspehe. Imamo snove koje sledimo, a tuđe poštujemo. Vrata škole su uvek otvorena, a posebno danas. Čast nam je što smo sve ove ljude ugostili, istakla je Aleksandra Felbab direktorica Osnovne škole „Gligorije Popov” Rusko Selo.

Obeležavanju Dana škole prisustvovao je i gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač sa svojim saradnicima

-Pre svega čestitam 208. rođendan svim generacijama đaka koje su prošle kroz ovu školu. Ovo je jedan veliki dan, veliki rođendan, te bih čestitke uputio i zaposlenima Osnovne škole „Gligorije Popov”. Siguran sam da je ponosna i Mesna zajednica što imaju ovakvu školu, a ova deca vole u njoj da borave. Grad Kikinda, zajedno sa Mesnom zajednicom, nastaviće da unapređuje sve uslove za decu i zaposlene, zaključio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Osnovnu školu „Gligorije Popov” pohađa 160 učenika, zaposlenih ima 47 i 23 polaznika osnovnog obrazovanja za odrasle. Nastava u školi odvija se na srpskom i mađarskom jeziku.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena